ponedjeljak, 15. rujna 2014.

Čokoladni banana bread s malinama




Pripremite:

220g glatkog brašna
30g kakaa
1 žličicu praška za pecivo
1/4 žličice sode bikarbone
125g smeđeg šećera
2 zrele, tamne banane
2 jaja
70ml ulja
40g nasjeckane tamne čokolade
100tinjak g malina
bademe za posipanje


Pomiješajte prosijano brašno, kakao, prašak za pecivo i sodu bikarbonu. U drugoj posudi vilicom usitnite banane u pire. Dodajte bananama lagano istučena jaja i ulje. Usipajte šećer pa kratko istucite.
Mokre sastojke ulijte u suhe i dobro promiješajte. Čokoladu nasjeckate na sitne kockice i usipajte u smjesu. Maline kratko odmrznite, ali pripazite da ne budu premekane.




Spatulom preklapajte, da ne zgnječite maline. Izlijte u kalup za kruh obložen papirom za pečenje. Posipajte s malo nasjeckanih badema i pecite 50min u pećnici zagrijanoj na 180C. Ostavite da se ohladi pa zatim narežite.











Nema komentara :

Objavi komentar